Meta розширює політику щодо мови ворожнечі, щоб видалити більше публікацій, спрямованих проти “сіоністів”

Дата: 10 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Компанія Meta заявила, що почне видаляти більше повідомлень про “сіоністів”, якщо цей термін використовуватимуть стосовно загалом євреїв та ізраїльтян, а не конкретно щодо прихильників цього політичного руху.

Про це пише The Guardian.

Фото: Business Insider

Посольство Ізраїлю в Україні пояснює, що сіонізм – це єврейський національний рух, що ставить своєю метою обʼєднання і відродження єврейського народу на його історичній батьківщині Ерец Ісраель (Земля Ізраїлю).

Так, Meta видалятиме контент, який містить повідомлення про “сіоністів”, якщо вони не стосуються питань політичного руху, а також містить антисемітські стереотипи або загрожує завданням шкоди шляхом залякування чи насильства стосовно євреїв або ізраїльтян.

Політика Meta щодо мови ненависті забороняє прямі напади на людей на основі захищених характеристик, до яких належать серед іншого національність, етнічна належність, релігійна належність, інвалідність та гендерна ідентичність.

“Тіньовий бан – це лише один з багатьох способів, за допомогою яких палестинський контент придушувався і зазнавав цензури за останній тиждень”, – сказав Надім Нашиф, засновник палестинської організації, що спеціалізується на дослідженнях та захисті інтересів у соціальних мережах 7amleh.

Meta зазначає, що наявна в компанії політика, яка розглядає термін “сіоніст” на позначення євреїв або ізраїльтян, не враховує того, як люди використовують це слово в ширшому сенсі.

Оновлення політики, яке стало результатом консультацій Meta зі 145 зацікавленими сторонами, що представляють громадянське суспільство та наукові кола у всьому світі, відбулося на тлі ескалації напруженості на Близькому Сході на тлі війни Ізраїлю в секторі Газа.

Компанія Meta вже багато років зазнає критики за те, як вона обробляє контент, пов’язаний із Близьким Сходом, і ця критика посилилася після початку війни, коли правозахисні організації звинуватили компанію в придушенні контенту на підтримку палестинців на фейсбуці та в інстаграмі.

Нагадаємо, що соцмережа X (колишній твіттер) даватиме рекламодавцям можливість розміщувати свою рекламу лише в профілі певних акаунтів. Таке рішення ухвалили після того, як реклама великих світових компаній та брендів опинялася поруч із пронацистськими постами.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter