Meta обмежить демонстрацію шкідливого контенту для неповнолітніх у фейсбуці та інстаграмі

Дата: 09 Січня 2024
A+ A- Підписатися
У компанії Meta Platforms заявили, що впровадять нові налаштування контенту та почнуть приховувати більше інформації від підлітків у фейсбуці та інстаграмі. Це пов’язане з тим, що регулятори в усьому світі почали вимагати від компанії захистити дітей від шкідливого контенту.
 
Відповідну заяву опублікували в блозі компанії.
 
Фото: Matt Cardy / Getty Images

У Meta повідомили, що тепер для підлітків у всьому світі будуть встановлені найсуворіші налаштування контролю контенту в застосунках, а деякі пошукові запити в соцмережах будуть обмежені.

Цей крок ускладнить можливість натрапити на чутливий контент, такий як самогубство, самоушкодження, розлади харчової поведінки, якщо підлітки спробують шукати їх через “Пошук” чи “Дослідження” в інстаграмі. А замість пошукового результату соцмережа показуватиме контакти експертних організацій.

Також зʼявиться повідомлення, що пропонуватиме користувачам-підліткам можливість “Увімкнути рекомендовані налаштування” одним натисканням.

Підлітки не завжди знатимуть, чого саме вони не бачать у стрічці, тому що контент просто буде недоступний для них. Meta проконсультувалася з експертами з розвитку підлітків, щоб визначити, які типи публікацій не підходять для неповнолітніх.

У компанії планують впровадити ці зміни протягом найближчих тижнів, вони мають зробити контент більш “відповідним до віку”.

Нагадаємо, у липні минулого року у Франції вирішили зобов’язати соціальні мережі перевіряти вік користувачів і вимагати дозвіл батьків у тих, кому ще не виповнилося 15 років. Перед ухваленням Європейська комісія має перевірити, чи таке рішення не суперечить законодавству ЄС.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку квітня 2023 року британська служба захисту даних оштрафувала TikTok на 12,7 мільйона фунтів стерлінгів (15,88 мільйона доларів) за численні порушення щодо використання персональних даних дітей віком до 13 років без згоди їхніх батьків.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter