Мешканцю Харківщини, який переховував бойовика “ЛНР”, загрожує до 10 років в’язниці за колабораціонізм

Дата: 02 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися
У селищі Чкалівське на деокупованій території Харківщини правоохоронці виявили зв’язківця угруповання “ЛНР”, якого переховував місцевий житель. Тепер обом загрожує позбавлення волі.
 
Про це повідомив голова Слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов.
 
Сергій Пасечник. Джерело: Нацполіція

Так, під час перевірки деокупованих територій до поліції надійшла інформація, що житель селища Чкалівське надав одяг та своє житло для переховування члену так званої “ЛНР”.

“Зв’язківцю” бандитського формування “ЛНР” Сергію Пасечнику, 1968 року народження, повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260, що карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років”, – повідомив Болвінов.

Сергій Богданов. Джерело: Нацполіція

Водночас 60-річному Сергію Богданову, мешканцю селища Чкалівське, який переховував бойовика “ЛНР”, оголосили підозру за частиною 4 статті 111-1. За це загрожує до 17 тисяч гривень штрафу або від 3 до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна.

Болвінов також нагадав, що переховування військовослужбовців РФ або бойовиків з ОРДЛО – це колабораційна діяльність, яка карається законом.

Раніше ZMINA повідомляла, що на Одещині правоохоронці затримали агента Федеральної служби безпеки Росії з позивним “Професор”. Чоловік збирав інформацію щодо місць розташування українських блокпостів, кількості й озброєння ЗСУ та передавав її росіянам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter