Агенту ФСБ з Одеси загрожує до 12 років за ґратами за співпрацю з російськими окупантами

Дата: 02 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

На Одещині правоохоронці затримали агента Федеральної служби безпеки Росії з позивним “Професор”. Чоловік збирав інформацію щодо місць розташування українських блокпостів, кількості та озброєння ЗСУ та передавав її росіянам.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора України.

Джерело: Офіс генерального прокурора України

“За даними слідства, чоловік після 24 лютого 2022 року був завербований представниками ФСБ РФ. Від російських кураторів отримав псевдонім “Професор”. Він збирав інформацію щодо місць розташування блокпостів, кількості та озброєння українських захисників, сил протиповітряної оборони, командних пунктів, правоохоронних органів та спецслужб, промислових об’єктів військового призначення на території області, а також інформацію щодо місць ураження ракетними ударами”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, зрадник розвідував способи укріплення штабу ОК “Південь”, Одеської обласної військової адміністрації, СБУ та ГУНП в області. Розвідінформацію у вигляді текстових повідомлень та координат із фото й відеосупроводом він передавав майже щодня та одержував грошову винагороду на банківський рахунок.

За даними правоохоронців, до співпраці з російськими спецслужбами одесит залучив і свого знайомого з Івано-Франківська, який також був прихильником ідеї об’єднання РФ, Білорусі та України в єдине державне утворення під головуванням Росії. Також обвинувачений вербував жителів Одеської області для подальшої співпраці з країною-агресором.

Зрадника затримали під час виконання завдання ворога біля Одеської обласної військової адміністрації. Під час обшуку в нього вилучили мобільний телефон, який чоловік придбав за кошти спецслужби РФ і використовував для передачі інформації росіянам.

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно жителя Одеси за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому може загрожувати до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, наприкінці вересня працівники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України у ході спільної спецоперації затримали трьох агентів ФСБ РФ, які напередодні Дня Незалежності України в Одесі вивісили російський прапор.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter