​В Одесі затримали трьох агентів ФСБ, які для картинки пропагандистів вивісили російський прапор

Дата: 29 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Працівники Державного бюро розслідувань та Служби безпеки України у ході спільної спецоперації затримали трьох агентів ФСБ РФ, які напередодні Дня Незалежності України в Одесі вивісили російський прапор.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Встановлено, що від початку повномасштабного вторгнення Росії ці зрадники здійснювали активну підривну діяльність в місті. Зокрема, 22 серпня 2022 року вони розмістили на одному з житлових будинків Одеси прапор Російської Федерації із написом: “Одесса – русский город“, йдеться в повідомленні.

Зазначається, що групу чоловіків організував місцевий мешканець, який з 2014 року відкрито демонстрував свою проросійську позицію та був учасником у проросійських політичних заходах на території міста.

За даними правоохоронців, злочинна група збирала інформацію щодо місць дислокації військових об’єктів на території Одеси, відомості щодо патріотично налаштованих активістів та передавала ці дані своїм російським кураторам, а також розробляла плани щодо створення агентурної мережі у правоохоронних органах Одеської області для здійснення підривної діяльності на користь агресора.

Встановлено, що затримані планували викрасти патріотично налаштованого підприємця Одеси, який займався волонтерською діяльністю.

Як повідомляють в ДБР, в ході спецоперації “затримали “на гарячому” злочинців-зрадників, які намагались викрасти підприємця із застосуванням наркотичних речовин. Для викрадення зловмисники переодягнулись у військову форму та найняли помічників, яких насправді “зіграли” правоохоронці вже в межах проведеної спецоперації“.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 2 ст. 111 (державна зрада), ч. 6 111-1 (колабораційна діяльність) та ч. 3 ст. 146 (викрадення людини) КК України.

Їм може загрожувати довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, представники ДБР затримали на Харківщині двох колишніх правоохоронців, які погодилися на співпрацю з окупантами та обіймали керівні посади у створених росіянами силових структурах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter