Двом експоліцейським з Харківщини, які співпрацювали з окупантами, загрожує довічне ув’язнення

Дата: 25 Вересня 2022
A+ A- Підписатися
Представники ДБР затримали на Харківщині двох колишніх правоохоронців, які погодилися на співпрацю з окупантами та обіймали керівні посади у створених росіянами силових структурах.
 
Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.
 
Фото: ДБР

Одного з експравоохоронців працівники Держбюро розслідувань затримали у взаємодії з Головним управлінням Національної поліції в Харківській області під час відпрацювання звільненого від росіян Ізюма.

За даними слідства, уродженець Ізюма після захоплення міста пішов домовлятися про співпрацю із загарбниками. Спочатку його оформили “дільничним”, згодом він став так званим керівником місцевих “дільничних”.

“В окупаційній владі зрадник відповідав за “громадський порядок” на вулицях міста. Для того, аби контролювати ситуацію і не допустити можливості місцевим патріотам вчиняти будь-які протестні дії, він особисто разом із представниками збройних формувань РФ влаштовував патрулювання та полювання на проукраїнських громадян”, ідеться в повідомленні.

Другий фігурант був правоохоронцем у Вовчанську, окупанти призначили його керувати штабом у псевдополіцейському відділку. Разом із російським військовими він патрулював вулиці й регулярно доповідав кураторам про ситуацію в місті.

Обом експравоохоронцям оголосили підозри у державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Їм загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку вересня п’ятьом керівникам територіальних органів внутрішніх справ, які після окупації Криму у 2014 році перейшли на службу до окупантів, прокуратура повідомила про підозри за фактом державної зради.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter