Мешканця Острога позбавили волі довічно за те, що ґвалтував 10-річну падчерку та знімав це на відео

Дата: 12 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Рівненський апеляційний суд не підтримав скаргу засудженого до довічного позбавлення волі чоловіка, який ґвалтував свою падчерку та знімав це на відео. 

Про це повідомили у прокуратурі Рівненщини. 

Фото: Reuters

Про те, що 32-річний острожанин ґвалтував свою 10 річну падчерку, мати дівчинки дізналась у червні минулого року. Відеозаписи зі своєю донькою вона знайшла на телефоні співмешканця. Дівчинка мовчала, бо боялась розповсюдження цих записів. 

Слідчі встановили 4 епізоди насильства над дитиною, а у червні поточного року суд відправив острожанина за ґрати довічно та присудив виплатити 200 тисяч гривень моральної шкоди.

Засуджений подав апеляцію, однак її не підтримали. 

Довічне позбавлення волі загрожує й пенсіонеру з Чернівецької області, який разом зі знайомими ґвалтував дітей у власній квартирі та знімав дитяче порно. Підозрюваний не приховував, що коїв з дівчатами, та демонстрував деяким із сусідів своєї багатоповерхівки їхні фотографії, а також пропонував приєднатись до нього. 

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти них зросла на майже 20%. 

Минулого року Україна імплементувала підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція. Відтоді влада має кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, молодшими за вік сексуальної згоди, який в Україні становить 16 роківі Формально такого поняття в українському законодавстві не існує, однак вважається, що до 16 років дитина не може дати усвідомленої згоди.. Водночас на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Фотографія обкладинки: Reuters

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter