Пенсіонеру з Чернівців загрожує довічне за те, що 15 років ґвалтував неповнолітніх і знімав дитяче порно

Дата: 06 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

До Шевченківського районного суду Чернівців передали справу щодо двох чоловіків, яких підозрюють у розбещенні, зґвалтуваннях дітей та виготовленні дитячої порнографії. 

Про це повідомили у МВС.

На початку березня у Чернівцях викрили 74-річного та 66-річного чоловіків, які роками запрошували дівчат до квартири, де ґвалтували їх та знімали на відео.

За власником помешкання стежили правоохоронці, які одного дня увірвались туди та виявили разом з двома чоловіками малолітню дівчинку. Її слідчі раніше вже бачили на порнографічному відео, яке їм передала одна з сусідок. 

Власник квартири, як з’ясували місцеві журналісти, не приховував того, що коїв з дівчатами, та демонстрував деяким із сусідів своєї багатоповерхівки їхні фотографії, а також пропонував приєднатись до нього. 

“Я коли сиділа з дитиною у декреті, то чула це (крики .– Ред.)  кожен день”,розповіла їм одна із сусідок, яка безрезультатно раніше зверталась до правоохоронців. 

Розбещували дітей у квартирі з 2006 року, а до 2021-го поліція отримала 9 звернень, що стосувалися помешкання, однак, як наголошують у МВС, всі вони стосувались порушення громадського спокою.

У квітні 2021 суд відпустив обох чоловіків під застави у розмірі 45,4 тисячі та 113,5 тисячі гривень. 

Зловмисники не визнають своєї вини, а з усіх дівчат, яких вони розбещували, свідчення дають лише троє. Начальник обласного управління Нацполіції Руслан Дударець розповів, що потерпілими себе визнають тільки двоє дівчат. 

Один зі зловмисників у суді. Фото: “Чернівецький промінь”

Водночас доказів вини, переконують правоохоронці, достатньо, адже з комп’ютера одного з пенсіонерів вилучили приблизно 2 терабайти інформації, серед яких 54 гігабайти – це порнографічні фото і відеоматеріали.

“Власник квартири ретельно записував їхні протиправні дії: дати, імена дівчат, суми винагороди за сексуальні послуги”, – додав Дударець. 

Наразі обидва чоловіки перебувають у СІЗО. 74-річному загрожує довічне, а його товаришу — до 15 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали 70 дітей, а минулого – понад 400. За рік кількість правопорушень проти них зросла на майже 20%. Також на 37% зросла кількість дітей, які постраждали від зґвалтувань.

Минулого року Україна імплементувала підписану ще 13 років тому Конвенцію Ради Європи про захист дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства, відому як Ланцаротська конвенція. Відтоді влада має кримінально переслідувати людей за дії сексуального характеру з дітьми, молодшими за вік сексуальної згоди, який в Україні становить 16 роківі Формально такого поняття в українському законодавстві не існує, однак вважається, що до 16 років дитина не може дати усвідомленої згоди.. Водночас на покарання кривдників не має впливати контекст, у якому відбулося насильство. 

Фотографія обкладинки: Молодий Буковинець 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter