Мешканця Херсонщини Геннадія Ласінського, якого окупанти викрали у жовтні, утримують в сімферопольському СІЗО №2

Дата: 09 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У сімферопольському СІЗО №2 окупанти незаконно утримують мешканця Херсонщини Геннадія Ласінського, якого вони викрали у жовтні 2022 року.  

Про це повідомляє Кримська правозахисна група, посилаючись на власні джерела.

Відкрите окупантами в Сімферополі 25 жовтня 2022 року СІЗО №2

34-річного мешканця села Велика Кардашинка Херсонської області Геннадія Ласінського окупанти затримали в жовтні минулого року.

За попередніми даними, йому інкримінують порушення статті 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння великокаліберної вогнепальної зброї)”, – йдеться в повідомленні КПГ.

Після викрадення Геннадія перевезли до сімферопольського СІЗО №2, де окупаційна влада Криму його незаконно утримує й понині. 

Як відомо, викрадена в травні цього року херсонська активістка Ірина Горобцова теж наразі перебуває в сімферопольському СІЗО №2. Її протягом двох місяців тримали в одиночній камері. Окрім неї, там знаходяться журналіст та активіст Сергій Цигіпа, іспанський волонтер Маріо Калатаюд, мер Голої Пристані Олександр Бабич та сотні інших українських цивільних. Їх утримують в окремих будівлях, в ізоляції та без доступу до адвокатів та рідних. 


Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує насильницькі зникнення, затримання та викрадення цивільних осіб на тимчасово окупованих територіях.

Якщо ваші рідні зникли або ви маєте побоювання, що їх могли викрасти – напишіть, будь ласка, на нашу електронну адресу es@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами. 

Отримана інформація за згодою заявника буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, а також міжнародних організацій для внесення ними інформації до періодичних звітів, зокрема до Комітету ООН проти тортур, Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Моніторингової Місії ООН з прав людини в Україні, Міжнародного кримінального суду,  тощо для  документування та подальшого розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні та притягнення винних до відповідальності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter