Мешканці Луганщини подали вже понад 36 тисяч заявок про знищене або пошкоджене внаслідок війни майно

Дата: 28 Травня 2023
A+ A- Підписатися

На Луганщині місцеві жителі подали більш ніж 36 тисяч заявок про знищене або пошкоджене внаслідок російської агресії майно, аби отримати допомогу на відновлення.

Про це повідомив начальник Луганської ОВА Ігор Лисогор.

Джерело: Луганська ОВА

“Громадянами області подано 36 087 інформаційних повідомлень про пошкоджене/знищене нерухоме майно. Військовими адміністраціями територіальних громад опрацьовано 13 036”, – написав очільник Луганської ОВА.

Він уточнив, що 10 406 заявок, поданих мешканцями, прив’язані до об’єктів Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією РФ.

Всього до Реєстру пошкодженого та знищеного майна (РПЗМ) внесли 12 165 об’єктів нерухомого майна, у тому числі 5 418 будівель і 6 747 приміщень.

В ОВА наголошують, що тільки наявність у РПЗМ даних про пошкоджене чи знищене майно дасть можливість власнику отримати допомогу на його відновлення, компенсацію чи відшкодування в разі знищення.

Раніше ZMINA писала, що з 10 травня в Україні стартувала програма “єВідновлення”, у межах якої громадянам, чиї помешкання постраждали внаслідок російської збройної агресії, надаватиметься грошова компенсація. У перші дні через велику кількість заявок система була перевантажена.

За перший тиждень роботи програми державної допомоги на відновлення пошкодженого внаслідок російського вторгнення житла українці подали 10 440 заяв про виплату допомоги.

Фото обкладинки: Луганська ОВА

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter