Мешканці Білорусі знову виходять на акції протесту

Дата: 17 Січня 2021
A+ A- Підписатися

У Білорусі в неділю, попри сильний мороз, відбуваються окремі акції протесту.

Про це повідомляє портал TUT.by.

Фото читача TUT.by

На “протестні прогулянки” вийшли Тракторозаводське селище, велозавод “Шарики” і Боровляни. За прапор з Погонею затриманий інвестор Валерій Остринський.

Мешканці деяких мікрорайонів білоруської столиці, наприклад Брилевичей та Уруччя, проводять акції, не виходячи на вулицю. Так, мешканці одного будинку в Брилевичах вийшли на балкони з біло-червоно-білими прапорами та прочитали вірш Янки Купали.

Протестувальники виходять і в інших містах Білорусі, зокрема у Бресті, Борисові, Боровлянах, Річиці. До полудня повідомлялося про 30 акцій, які відбуваються по всій країні.

Нагадаємо, що із серпня минулого року в Білорусі не закінчуються протестні акції невдоволених фальсифікаціями на виборах президента. Перегони, за офіційними даними, виграв Олександр Лукашенко, однак результати незалежних підрахунків вказують на перемогу кандидатки від опозиції Світлани Тихановської

Від початку протестів, за даними правозахисників, від репресій у Білорусі постраждали близько 30 тисяч людей. Також щонайменше шестеро учасників акцій зникли безвісти. 

Наприкінці минулого року білоруське МВС повідомило, що створило базу з даними громадян, які виходять на акції проти режиму Лукашенка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter