Меркель відповіла на звинувачення України щодо НАТО

Дата: 04 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель вважає правильним своє рішення від 2008 року не приймати Україну до НАТО, незважаючи на критику з боку президента України Володимира Зеленського. 

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на речницю Меркель.

“Федеральний канцлер доктор Ангела Меркель підтримує свої рішення у зв’язку із самітом НАТО 2008 року в Бухаресті”, – сказала речниця.

Водночас Меркель підтримала міжнародні зусилля щодо припинення російської загарбницької війни в Україні, утім вона не стала реагувати на запрошення приїхати до Бучі.

“З огляду на звірства, які стають помітними в Бучі та інших місцях України, усі зусилля федерального уряду та міжнародної спільноти бути на боці України й покласти край варварству та війні Росії проти України мають повну підтримку колишньої канцлерки”, – додала речниця.

Напередодні президент України Володимир Зеленський запросив колишню федеральну канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та експрезидента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу, щоб самим “побачити, до чого призвела політика поступок Росії”.

 

Зеленський також нагадав, що 3 квітня виповнилося 14 років саміту НАТО в Бухаресті, коли був шанс забрати Україну із “сірої зони” на Сході Європи.

Протягом останніх днів на Київщині від російських окупантів звільнили десятки населених пунктів, і невдовзі після цього почала надходити інформація про звірства загарбників. Так, за 20 кілометрів від Києва біля траси під ковдрою знайшли тіла чотирьох-п’яти мертвих голих жінок, яких росіяни намагалися спалити на покришках просто на узбіччі дороги. Відомо, що загарбники ґвалтували жінок на Київщині. 

У Бучі окупанти розстріляли сотні цивільних. У місті знайшли братську могилу, де поховано 280 людей із зв’язаними руками. Багато з убитих – це чоловіки віком від 18 до 60 років. Знаходили серед убитих росіянами й підлітків. Про такі випадки розповів мер Бучі Анатолій Федорук виданню The Guardian.

У звільненому від російських окупантів місті Буча на Київщині знайшли катівню, яку облаштували загарбники. Репортери показали кадри з щонайменше п’ятьма людьми, вочевидь чоловіками, яких росіяни вбили пострілами в голову. У загиблих були зв’язані за спиною пластмасовими стяжками руки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter