Мер Копенгагена подав у відставку після звинувачень у домаганнях

Дата: 19 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Мер Копенгагена Франк Єнсен подав у відставку через звинувачення у декількох епізодах сексуальних домагань. 

Про це повідомляє Copenhagen Post.

59-річний Єнсен обіймав посаду лорд-мера столиці Данії з 2010 року, а до цього у 90-х та на початку 2000-х працював міністром юстиції. Під час його роботи у місті, як розповідав сам мер, зменшились викиди CO2, а свого часу Єнсен виступав за легалізацію марихуани на території Копенгагена. 

У сексуальних домаганнях чоловіка звинувачували одразу декілька жінок. За їхніми словами, інциденти стались на світських заходах у 2011, 2012 та 2017 роках, зокрема, на різдвяному вечорі у будівлі мерії. Одна з жінок, які звинуватили Єнсена у неналежній поведінці, була його колегою у Соціал-демократичній партії Данії.

«Я вирішив піти з поста мера, щоб у моїй партії було достатньо часу підшукати мені заміну до наступних місцевих виборів. Я хотів би вибачитися перед жінками, яких я образив”, – заявив після звільнення Єнсен. 

Вже колишній очільник міста та ексдепутат також написав на своїй сторінці у фейсбуці, що був частиною “шкідливої” і “старої” культури. Новину про звільнення Єнсена привітала прем’єр-міністерка Метте Фредеріксен. 

Нагадаємо, що жінки у Дані, яка стала однією із шести країн Європи, що досягли ґендерної рівності, досі потерпають від дискримінації. Так, за даними міжнародної правозахисної організації Amnesty International, в країні досі поширена так звана “культура зґвалтування”, а чоловіків, які кривдять жінок, не притягають до відповідальності. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter