Менеджерку Укрпошти зацькували в мережі за публікацію про секс на особистій сторінці

Дата: 17 Травня 2021
A+ A- Підписатися

Одна з менеджерок державного підприємства “Укрпошта” Поліна Левіцька зіткнулася зі цькуванням у мережі після публікації допису про секс у фейсбуку. 

Публікацію на своїй персональній сторінці жінка зробила 16 травня. 

Поліна Левицька. Фото: сторінка Poli Levi у фейсбуку

Неоднозначну реакцію викликав допис, який Левіцька зробила на своїй сторінці під ім’ям Poli Levi. Жінка поцікавилась у підписників, як непомітно поїсти під час сексу. 

“Ми тут з дівчатками днями обговорювали дуже важливу тему. Поставтеся серйозно, будь ласка, і порадьте нам свої поради. Розумієте, буває, коли довго займаєшся сексом, то хочеться їсти. Але перерватися неможливо. Звідси випливає питання: як непомітно поїсти під час сексу?” – написала вона. 

У відповідь на це підписники Левіцької почали радити їй жартівливі варіанти, наприклад спробувати їсти полуницю з вершками, а інші писали, що “якщо політ триває довше двох годин, то вас зобов’язані годувати”. Однак частину підписників обурила публікація. Серед них був політик та колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

“Одна з топменеджерів державної компанії “Укрпошта” обіймається актуальною для неї проблемою. Ви не могли б дати пораду цій “леді”?” написав він. 

Одні користувачі підтримали Кучеренка, однак інші нагадали, що Левіцька зробила публікацію з персональної сторінки та має право на це. Згодом жінка в коментарях до посту відреагувала на цькування: “Це так дико, що є ще люди в нашій країні, яких лякає слово “секс”. Вибачте їм це. Там рівень совка, де сексу немає і ніколи не було! Всі народжувалися з капусти!” 

Останніми місяцями це вже не перша історія, коли жінок, які працюють у державних установах, цькують за їхні публікації, пов’язані із сексом. У березні після особистого посту про несправний вібратор з ЦВК звільнилася комунікаційниця Анжела Єременко. До працевлаштування в держустанову вона вела власний блог під назвою “Bad Mama”, який у фейсбуку вподобали майже 30 тисяч осіб та в якому вона розповідала, зокрема, про секс.

“Ситуація один в один. Авторка допису писала про це під псевдонімом, бувши публічна саме в цій темі, і на своїй персональній сторінці, ніяк не перетинався її допис із образом державної служби чи її прямими службовими обов’язками, і тим більше без особистих образ чи мови ворожнечі”, – коментує випадок з Левіцькою експертка з недискримінації Центру прав людини ZMINA Ірина Виртосу.

Виртосу нагадує, що в минулому в Україні відбувалися трагічні випадки, пов’язані з переслідуванням людей, яких звинувачували в розповсюдженні нібито “порнографії”. Так, зокрема, було з правозахисником Дмитром Гройсманом. У 2010-му проти нього відкрили кримінальну справу за публікацію у блозі в Livejournal світлини статуетки чоловіка зі збудженим фалосом, яка розташована на предметі, схожому на брошуру, з написом “Конституція України”.

Також його звинуватили за статтями “Наруга над державними символами України” й “Розповсюдження порнографії” за публікацію ролика про російських політиків та громадських діячів Віктора Шендеровича і Едуарда Лимонова, який отримав назву “Катя Муму”, за розміщення зображення фалоса поруч із зображенням експрезидента Віктора Ющенка та відскановані листівки Німецького фонду з боротьби зі СНІДом з гаслом “Український міліціонер! Спілкуючись з начальником і громадянином, дотримуйся техніки безпеки”. 

У 2013-му його виправдали, однак уже посмертно. 

Сподіваюся, що Левіцька витримає цей тиск, Укрпошті вистачить здорового глузду не звертати на це уваги. І, якщо раптом стануться нові схожі випадки, ми вже могли б над цим дружньо пожартувати, а не обурюватися ситуацією”, – підсумовує Виртосу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter