Мелітопольським освітянам з дошкільних закладів, які погодились на співпрацю з росіянами, виплатили мізерні зарплати

Дата: 13 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі освітянам з дошкільних закладів, які погодились на співпрацю з російськими військовими, виплатили мізерну заробітню плату. 

Про це повідомили у Запорізькій ОВА.

Фото: provse.today

Після окупації Мелітополя та деяких інших населених пунктів у регіоні навчальний рік завершили раніше, аби уберегти вчителів від тиску з боку окупантів.

Попри це російські військові та призначена ними на посаду “очільниці відділу освіти” директорка тамтешнього промислово-економічного коледжу Олена Шапурова почали телефонувати освітянам й вимагати від них організувати навчальний процес за російською програмою. Деякі з них погодились та навіть погрожували батькам, які відмовлялись пускати дітей до шкіл. 

Така ситуація, наприклад, склалась у школі №7, де 9-класників, які законно не відвідують уроки, за це відмовляються переводити до наступного класу. 

Повідомлення, якими намагаються залякати батьків у Мелітополі освітяни, які погодились на співпрацю з російськими військовими. Фото: РІА-Мелітополь

За даними запорізьких посадовців, освітяни з дошкільних закладів, які погодились на співпрацю, отримали за роботу по 1300 гривень готівкою. 

“Вам же Україна платить”, – аргументували, за словами посадовців, окупанти такі суми виплат. 

Згідно з позицією Міносвіти, педагоги, які не мають змоги продовжувати роботу, зокрема через перебування під окупацією й брак технічних можливостей, зберігають за собою робоче місце та зарплату – їм зараховують простій та оплачують як мінімум 2/3 від зарплати чи більше. Запевнення про збереження виплат зарплати за освітянами на окупованих територіях висловило, зокрема, керівництво Запорізької області.

Українські вчителі та викладачі мають законне право працювати дистанційно, незалежно від місця перебування, однак організовувати дистанційку на окупованих територіях їм радять приховано. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter