ЛГБТ-спільноті не дали зареєструвати інтернет-портал

Дата: 01 Квітня 2015
A+ A- Підписатися

Державна реєстраційна служба України відмовила Національному ЛГБТ-порталу України в реєстрації.

Як повідомляє “Національний ЛГБТ-портал України“, це сталося після того, як Окружний адміністративний суд Києва визнав “протиправною бездіяльність Державної реєстраційної служби України”, яка ухиляється від реєстрації порталу.

Тоді суд зобов’язав розглянути заяву позивача ТОВ “ІА Національний ЛГБТ-портал України” як суб’єкта інформаційної діяльності у порядку та у строки, визначені законодавством.

Серед причин відмови Державна реєстраційна служба знову назвала наявність абревіатури “ЛГБТ”: “…у назві інформаційного агентства…використано абревіатуру “ЛГБТ”. Засновник не надав змістовного тлумачення скорочення “ЛГБТ”, що не дозволяє здійснити реєстрацію, оскільки змістовне тлумачення назви “ЛГБТ” реєструючому органу не повідомлено та не має можливості дослідити дотримання статті 2 ЗУ “Про інформаційні агентства”, зокрема в частині розголошення інформації, яка підриває суспільну мораль“.

Держреєстратор, посилаючись на статтю 5 ЗУ “Про інформаційні агентства”, заявляє, діяльність ЛГБТ-порталу, а саме: “забезпечення суспільству доступу до об’єктивної інформації про ЛГБТ-спільноту та створення безпечного середовища для обміну інформацією про життя і діяльність ЛГБТ, створення толерантного відношення до гомосексуальних людей шляхом збирання, обробки, творення, і підготовки інформації, випуску та поширення новин…“, суперечить статті 5 ЗУ “Про інформаційні агентства”.

Нагадаємо, голова ВБО “Точка опори” Богдан Глоба розповідав, що реєстраційна служба двічі подавала документи в Національну експертну комісію з питань захисту суспільної моралі, щоб та дослідила, чи є моральною діяльність порталу. Однак комісія відмовилася оцінювати роботу ЛГБТ-порталу. Державна реєстраційна служба так і не надала суду відмову комісії, щоб це не було доказом, вважає Глоба.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter