Масований ракетний обстріл росіян 29 березня: є постраждалі цивільні, пошкоджені теплові та гідроелектростанції

Дата: 29 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Внаслідок обстрілу російськими військовими у ніч на 29 березня України пошкоджені енергетичні об’єкти, а також відомо про постраждалих цивільних. 

ZMINA розповідає, що відомо.

За даними українських військових, вночі росіяни завдали “потужного ракетного-авіаційного удару”.

Так, випустили шість десятків безпілотників, три аеробалістичні ракети, дві балістичні ракети, дев’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири крилаті ракети “Іскандер-К”, а також два десятки крилатих ракет Х-101/Х-555. 

Щонайменше 84 повітряні сили знищили українські захисники.

Як наслідок у Дніпропетровській області пошкоджено кілька енергетичних об’єктів, тож запровадили аварійні відключення світла. У Чернівецькій та Полтавській областях працювали сили ППО, але попередньо, без жертв. На Миколаївщині вночі знищили п’ять безпілотників, на Черкащині – ракета влучила по об’єкту енергоінфраструктури, на Вінниччині безпілотник впав поблизу житлового будинку та здетонував.

У ДСНС кажуть, що для ліквідації наслідків російських обстрілів залучили загалом 150 рятувальників та 35 спеціалізованих автомобілів. Водночас посадовці служби також додали, що по медичну допомогу одразу після ударів звернулися 6 людей, серед яких – дитина. Окрім цього, зруйновано близько 10 приватних будинків, а ще десятки – пошкоджені.

Нагадаємо, що на думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд вже видав перші ордери на арешт відповідальних за обстріли енергетичної інфраструктури України. 

Росія продовжує завдавати ударів попри те, що має інформацію про шкоду цивільним, а на російських держтелеканалах зловтішалися з історій про отруєння чадним газом українців, які без світла намагалась обігрітись генераторами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter