Марші жінок пройшли у Львові та Запоріжжі

Дата: 08 Березня 2021
A+ A- Підписатися

8 березня у Львові та Запоріжжі декілька сотень людей влаштували марші жінок. 

Про це повідомляє Суспільне. 

Марш жінок у Запоріжжі. Фото: Суспільне

У Запоріжжі, де марш проходить удруге, колона рушила з площі Фестивальної до бульвару Шевченка. Учасниці та учасники скандували “Права жінок – це права людини”, “Ні насиллю – так правам”, “Бунтуй, кохай – права не віддавай” та вимагали відкриття кризової кімнати для постраждалих від домашнього насильства в місті. За спостереженнями журналістів,  до маршу долучилося чимало чоловіків.

Для мене 8 березня – це не про квіти, а про рівні права для всіх”, – розповів учасник акції Олександр.

Представники поліції діалогу повідомили, що жодних порушень під час акції в Запоріжжі не було. За підрахунками журналістів Суспільного, до акції приєдналося близько 200 людей.

Жіночий марш у Львові. Фото: Суспільне

У Львові учасниці та учасники маршу пройшли з плакатами від міської ради до Оперного театру та повернулися назад. Жінки вимагали, зокрема, захисту від ґендерно зумовленого насильства та рівної оплати праці.

“Я жінка, і я підтримую рівні права між жінками та чоловіками. Я не хочу боятися виходити на вулиці в темні провулки. Я не хочу, щоб мене захищали, я хочу, щоб мене не було від кого захищати, напевно тому я тут”, – каже учасниця Юлія Українка.

Одночасно з жіночим маршем у центрі міста також відбулась акція опонентів з праворадикальної організації “Традиція і порядок”. Вони тримали в руках плакат з написом: “Не хочете квіти – беріть знаряддя праці”.

Фото: Суспільне
 
Нагадаємо, що цього року в Києві Жіночий марш відбувся мирно. Тисячі учасників та учасниць ходи пройшли від Софійської площі до Поштової площі столиці. Докладно про те, як відбувся марш, читайте тут

Раніше ZMINA розповідала про п’ять речей, які слід знати про 8 березня сьогодні.

Фото обкладинки: 4studio

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter