У Києві мирно відбувся Жіночий марш

Дата: 08 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві відбувся щорічний Марш жінок. 

Про це повідомляє кореспондентка видання ZMINA.

Учасниці Жіночого маршу. Фото: ZMINA

Жіночий марш відгородив від акції опонентів кордон поліції. Противники заходу, серед яких учасники праворадикальної організації “Традиція і порядок”, тримають у руках плакати проти абортів та ратифікації Стамбульської конвенції про запобігання і протидію насильству стосовно жінок. З боку опонентів маршу також лунають духовний гімн України та слова про “неомарксистські рухи, які хочуть зруйнувати країну”.

Фото: ZMINA
Фото: ZMINA

Водночас учасниці Жіночого маршу тримають у руках плакати із закликами ратифікувати Стамбульську конвенцію та гаслами “Моє тіло – моє діло”, “8 березня – не про квіти”, “Ніхто не зупинить жінку, час якої настав”. Серед учасниць є жінки з білоруськими прапорами та плакатами на підтримку білорусок, яких переслідує режим Олександра Лукашенка.

Фото: ZMINA
Фото: ZMINA
Фото: ZMINA
 
Фото: ZMINA
Фото: ZMINA
 
Фото: ZMINA

Цього року гаслом Маршу жінок стало “У пандемії — жіноче обличчя”. Серед офіційних вимог акції, зокрема, ратифікація Стамбульської конвенції, припинення урізання соціальних гарантій для тих, хто втратив роботу, збільшення соціальної допомоги матерям, що виховують дітей, і збільшення додаткової підтримки дітей з інвалідністю. 

Також учасниці маршу вимагають відкриття державних притулків у різних регіонах України для жінок, що зазнають домашнього насильства, рівень якого під час пандемії зріс. 

Фото: ZMINA
Фото: ZMINA

Колона рушила до Поштової площі. За оцінками кореспондентки ZMINA, у марші беруть участь близько 5 тисяч осіб. 

Фото: ZMINA
Фото: ZMINA

На кінцевій точці маршу організаторки подякували всім учасникам та висловили слова підтримки іншим жіночим акціям, які мають відбутись у регіонах. За інформацією кореспондентки ZMINA, наприкінці акції поліція запобігла провокації: декілька молодиків намагалися перекрити вхід до метрополітену учасникам правозахисної ходи. 

Цей момент зафільмувала журналістка видання “Новое время”.

Водночас у пресслужбі поліції Києва кореспондентці ZMINA повідомили, що “акція відбулась без порушень і без затримань”.    

Фото: ZMINA

Після закінчення маршу його опоненти написали, що збираються “сватати феміністок всюди: і в кав’ярнях, і в громадському транспорті та всіх темних провулках наших міст”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter