Мати Геннадія Афанасьєва: “Увага світу може врятувати житті нашим дітям”

Дата: 14 Березня 2016
A+ A- Підписатися

Росія продовжує практику переслідування українців на своїй території, а також в окупованому Криму.

Лише у лютому на півострові арештували чотирьох людей. Про це дипломатам повідомили громадські активісти, правозахисники та родичі політичних в’язнів у приміщенні українського МЗС.

На заході були матері Олександра Кольченка Лариса Кольченко, Геннадія Афанасьєва Ольга Афанасьєва та сестра Олега Сенцова Наталія Каплан.

Оскільки навіть після засудження фігуранти політичних справ перебувають під пресингом керівництва колоній, важливо аби міжнародна спільнота контролювала стан їх перебування в ув’язненні аж до остаточного звільнення, вважає Ольга Афанасьєва. 

“Тільки увага міжнародної спільноти може гарантувати хоча б збереження життя нашим дітям, які знаходяться в тюрмах Росії”, – сказала вона. 

“У нашому списку LetMyPeopleGo наразі 25 ув’язнених за політичними мотивами громадян України. Із них 19 заарештовані у Криму, 12 із них кримські татари, 7-ро всупереч міжнародному праву після затримання в Криму були переведені в Росію, 12 поки знаходяться за гратами на окупованому півострові”, – заявила правозахисниця Олександра Матвійчук. 

Омбудсмен Валерія Лутковська додала, що її відомство фіксує численні порушення прав людини у цих справах, зокрема, застосування тортур. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter