Малий бізнес в Криму організує мілітаристські заходи в Сімферополі

Дата: 23 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

В тимчасово окупованому Сімферополі Регіональний центр з підготовки до військової служби та військово-патріотичного виховання (Кримпатріотцентр) запланував у жовтні два заходи з пропаганди служби в російській армії. 

Як повідомляє кореспондент видання ZMINA, це випливає із договорів, які уклали Кримпатріотцентр та індивідуальне підприємство “Тарасенко Ірина Петрівна”і ИНН: 910228296010.

Ірина Тарасенко

Відповідно до технічного завдання та угоди, Ірина Тарасенко зобов’язалась організувати та провести військово-патріотичну акцію “День призовника. Осінь 2020” з 10 до 25 жовтня. Захід має відбутись на території військової частини Сімферополя за участі 450 дітей віком від 14 – 17 років. 

Окрім того, Ірина Тарасенко має організувати військово-патріотичний турнір зі стрільби в спортивній школі олімпійського резерву імені Клименка у Сімферополі. У змаганнях візьмуть участь 100 дітей віком від 14 – 17 років. 

Обидва договори укладені на загальну суму 236 600 рублів.  

Ірина Тарасенко – дружина директора туристичної компанії “РусКрымТур” Анатолія Тарасенка, який організовує незаконні туристичні тури та круїзи для громадян РФ до Криму, а також громадян України в Криму до окупованої частини території Грузії – в Абхазію

Подружжя Анатолій та Ірина Тарасенко

Цьогоріч індивідуальне підприємство “Тарасенко Ірина Петрівна”, зокрема, брало участь в організації фестивалю “Таврида – АРТ”, форумах “Ростов” та “Селіас”. 

Нагадаємо, з моменту тимчасової окупації Криму Росія розпочала масштабну мілітаризацію освіти та пропаганди служби в збройних силах РФ на всьому півострову. Правозахисники називають такі дії воєнним злочином. 

Прокуратура Автономної Республіки Крим наразі порушила кримінальне провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України (“порушення законів та звичаїв війни”) через незаконний призов кримчан та пропаганду служби в російській армії.

Як відомо, відповідно до IV Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни в Криму діють  норми міжнародного гуманітарного права. Вони – чинні в разі окупації території, навіть якщо ця окупація не зустрічає збройного опору або якщо одна зі сторін протистояння не визнає стану війни. Ст. 51 цієї конвенції забороняє державі-окупанту тиск і примус мешканців окупованої території до служби у своїх збройних силах, а також пропаганду на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter