Малозабезпечені українські родини отримають 333 мільйони гривень від ЮНІСЕФ, щоб пережити зиму

Дата: 07 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні стартував спільний проєкт уряду та Дитячого фонду ООН (UNICEF), у межах якого малозабезпечені багатодітні сімʼї й малозабезпечені сімʼї з дітьми з інвалідністю отримають гроші на підготовку до зими. 

Про це розповіли у Мінсоцполітики. 

Ілюстраційне зображення. Фото: AP Photo/Evgeniy Maloletka

Посадовці планують виплатити 333 мільйони гривень щонайменше п’яти тисячам родин, які проживають в певних районах Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей.

Гроші надходитимуть родині раз на місяць: 3 600 гривень на кожного отримувача державної соцдопомоги та додатково 6 660 гривень на кожну дитину. 

В уряді подякували міжнародним партнерам за підтримку та нагадали, що лише за минулий рік гуманітарні агенції ООН надали понад 1,9 мільярда доларів для соціальних потреб. 

Нагадаємо, що у понад половини українських родин з середнім доходом та більшості малозабезпечених погіршилась фінансова ситуація. 

За оцінкою Світового банку, унаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну майже чверть українців опинилася за межею бідності. Межа бідності, за якою оцінюють експерти, становить майже 7 доларів на день. Експерти наголошують, що в Україні різко подорожчали їжа, паливо та послуги, а деякі з цих позицій – уполовину. 

 Фотографія обкладинки: Kalvin Ng

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter