Майже половині мешканців зони АТО не вистачає ліків – опитування

Дата: 15 Грудня 2015
A+ A- Підписатися

45% мешканців зони конфлікту на Донбасі, а також так званої “сірої зони” не вистачає ліків, 30% – продуктів.

Про це свідчать результати дослідження “Дослідження потреб у гуманітарній допомозі Донецької та Луганської областей”, яке провів Київський міжнародний інститут соціології (КМІС), передає “УНІАН”. 

Як зазначила директорка КМІС Наталія Харченко, дослідження замовив Гуманітарний штаб Ріната Ахметова. Опитування провели у 30 містах Донбасу. 

“Найбільш проблемна ситуація з медикаментами: 45% опитаних вказують на їхню нестачу. Потім йде дефіцит продуктів харчування, який відзначають 30% респондентів, і відносно краща ситуація з побутовими товарами і предметами гігієни. Найбільш затребуваними серед ліків залишаються серцеві засоби, а також препарати від тиску і заспокійливі засоби. Найгостріше брак медикаментів відчувають мешканці таких міст як Ровеньки (70%), Краснодон (62%) та Станиця Луганська (60%)”, – зазначила Харченко.

“53% респондентів вказали, що в їхньому місті чи їхній родині не вистачає продуктів харчування, медикаментів або предметів гігієни. Цей показник значно менше, ніж було у вересні – 58%. У той же час, в порівнянні з вереснем 2015 року, на 5% зменшився дефіцит медикаментів і на 4% знизилася потреба в побутових товарах. Найбільш проблемні міста станом на листопад-грудень – це Ровеньки, Станиця Луганська, Алчевськ і Краснодон: їх населення висловлює високу потребу відразу в декількох категоріях товарів”, – сказала Харченко.

За її словами, за рік вдалося скоротити брак крупи, консервів, муки та макаронних виробів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter