Майже 70% українців вважають, що чоловіки та жінки мають однакові шанси стати керівниками на роботі

Дата: 14 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Щонайменше 68% опитаних українців вважають, що чоловіки та жінки мають однакові шанси обійняти керуючі посади на роботі, а 31% такої думки не поділяє. 

Такі дані опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Скриншот сторінки дослідження

Серед опитаних 62% вважають, що до працівниць та працівників ставляться однаково на роботі, 37% так не вважають. Також 63% упевнені, що і чоловіки, і жінки отримують однакову заробітну плату, а 34% з цим не погоджуються. 

Серед опитаних, які не погодились з вищезгаданими твердженнями, 76% жінок вважають, що чоловіки стикаються з кращим відношенням на роботі. Також 95% респонденток кажуть, що чоловікам платять більше за роботу, й стільки ж поділяє думку, що у чоловіків більші шанси стати керівниками. 

Скриншот сторінки дослідження

Водночас 40% чоловіків, серед тих, хто не погодився з твердженнями про однакові умови на роботі, вважають, що жінки відчувають краще ставлення. При цьому опитані чоловіки не сперечаються з тим, що мають вищі зарплати та шанси стати керівниками – 89 та 88% відповідно погодились з цим. 

Соціологи з 27 лютого по 15 березня поточного року опитали загалом 2059 людей з усіх регіонів країни, крім тих, що знаходяться в окупації.

Нагадаємо, що більшість опитаних українців упевнені, що вихованням дітей мають однаково займатись жінки та чоловіки. 

Фотографія обкладинки: Caiaimage

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter