Майже 4 тис. жителів Донеччини перебувають на обліку як домашні кривдники

Дата: 11 Вересня 2020
A+ A- Підписатися

На обліку в поліції Донецької області перебуває майже 4 тисячі осіб, які вчиняли домашнє насильство.

Про це повідомляє видання “Остров”. 

З початку року до органів, які здійснюють заходи щодо запобігання домашньому насильству в Донецькій області, звернулися 3670 осіб. Більшість звернень надійшла від жінок – 3278, однак скаржилися на домашнє насильство також 378 чоловіків і 14 дітей. Із загальної кількості звернень більшість припадає на Маріуполь – 790, Слов’янськ – 313, Торецьк – 304, Лиман – 203, Констянтинівку і Бахмут – 75 і 71 відповідно.

На обліку через вчинення домашнього насильства в регіоні перебувають 3775 осіб. Водночас поліція вже винесла 643 офіційних попередження та 577 захисних приписів. Усього сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах через домашнє насильство, у регіоні налічили 670.

Нагадаємо, що дві третини (67%) українок віком від 15 років зазнали психологічного, фізичного або сексуального насильства. Найчастіше кривдниками виступають партнери жертви. Майже три з десяти жінок (28%), у яких був партнер, кажуть, що вони зазнали фізичного або сексуального насильства з його боку.  

Лише за перше півріччя в Україні на 40% збільшилася кількість повідомлень про домашнє насильство. Ще на початку пандемії коронавірусу експерти й правозахисники казали, що під час ізоляції жертви та кривдники фактично залишилися сам на сам. Генсек ООН навіть закликав уберегти жінок від епідемії насильства, що поширюється разом з коронавірусом. 

Нещодавно ЄСПЛ зобов’язав виплатити жительці Рівного понад 4 тис. євро компенсації за невідселення домашнього кривдника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter