Майже 2 тисячі дітей загинули чи отримали поранення під час повномасштабної війни РФ проти України – ЮНІСЕФ

Дата: 14 Травня 2024
A+ A- Підписатися

За оцінками регіональної директорки в Європі та Центральній Азії дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ Регіни де Домінікіс, у середньому впродовж повномасштабної російсько-української війни на день гине чи дістає поранення двоє дітей.

Відповідну заяву опублікували на сайті ЮНІСЕФ. 

Фото: УНІАН

“Щонайменше 1 993 дитини в Україні загинули чи зазнали поранень з часу ескалації війни два роки тому, у середньому дві дитини щодня”, – зазначила посадовиця.

За її словами, йдеться про перевірені цифри ООН, а справжня кількість загиблих та потерпілих, ймовірно, значно більша.

“Як з усіма війнами, безвідповідальні рішення та дії дорослих коштують дітям їхніх життів, позбавляють їх безпеки та майбутнього”, – додала вона.

Домінікіс наголосила, що окрім фізичної війна завдає також психологічної шкоди дітям та шкодить їхньому добробуту. Майже мільйон дітей в Україні не мають доступу до очного навчання через загрози для безпеки.

Тож представниця ЮНІСЕФ закликала до негайного припинення вогню в Україні, а також припинення жорстокого застосування вибухових пристроїв у населених пунктах та атак на цивільні об’єкти й інфраструктуру, через які непропорційно страждають діти.

“Понад усе українським дітям потрібен мир”, – резюмувала вона.

Нагадаємо, що 11 травня в деокупованому селі Музиківка Херсонської області на російській міні підірвався 11-річний хлопчик. Його госпіталізували. За словами лікарів, дитина перебуває в стані середньої тяжкості.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter