Магазин одягу з Дніпра перепросив за те, що консультантка заборонила матері годувати немовля

Дата: 20 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

У Дніпрі консультантка магазину мережі Colin’s заборонила матері годувати дитину в кімнаті для примірювання, порівнюючи грудне вигодовування з відвідуванням убиральні. Компанія перепросила за інцидент, втім героїня історії та деякі інші жінки невдоволені такою реакцією та вимагають проведення тренінгів для персоналу. 

Про це розповіла активістка та мати Ірина Черниш

Фото: Ірина Черниш

За словами жінки, її дитина попросила їсти, коли вони з чоловіком уже були в кабінці для примірювання з речами. 

“У цей час повз роздягальню проходить консультантка, бачить мене, зупиняється і видає (діалог трохи скорочено): “У нас не можна годувати. Це заборонено правилами магазину. В ТЦ для цього є окрема кімната!” – переказує слова консультантки Черниш. 

На сайті ТЦ, де розташований магазин, в якому трапився інцидент, є правила для відвідувачів. Серед заборон там, наприклад, кататися на роликах або самокатах чи заборона на біг, рухливі ігри, голосний сміх і танці. Є й заборона на розпиття алкогольних напоїв та приймання їжі поза межами ресторанів чи кафе, але немає згадки про грудне вигодовування. 

Коли родина покликала до примірочної адміністраторку, то та підтвердила, що заборони на грудне вигодовування немає, та порадила закрити кабінку від інших відвідувачів. 

Черниш каже, що розповіла про ситуацію, щоб інші жінки, які потрапляють у подібні випадки, не боялися відстоювати свої права.  Також жінка вимагала від компанії “передивитися свої цінності та провести просвітницькі заходи з персоналом із цього питання”. 

“Ми просимо вибачення за ситуацію, що склалася. COLIN’S не засуджує і ні в якому разі не забороняє грудне вигодовування в магазині. З персоналом уже проведено роз’яснювальну роботу. Запевняємо, що подібні ситуації більше не повторяться в мережі магазинів COLIN’S. Ми щиро сподіваємося, що всі Ваші наступні візити до наших магазинів будуть приносити лише позитивні емоції”, – відповіли в компанії в коментарях до допису. 

Втім, Черниш відповідь не задовольнила, на що в компанії пообіцяли зробити“все можливе, аби надалі більше не виникло подібних ситуацій”. 

Нагадаємо, що впливове британське видання Financial Times у 2020 році занесло до свого списку найвпливовіших жінок всіх мам світу, які працюють.

Утім, не на всіх роботах добре ставляться до матерів з дітьми. Так, кілька років тому британській депутатці Стеллі Кріз заборонили ходити на роботу з дитиною, а в Данії депутатку парламенту Пернілле Скіпер попросили залишити сесійну залу, адже туди жінка прийшла зі своєю п’ятимісячною донькою.

Схожий випадок трапився 2018 року й із журналісткою ZMINA Іриною Виртосу, яка модерувала панель, що відбувалася в будівлі Верховної Ради та вирішила задля підтримки матерів прийти туди разом зі своєю однорічною донькою та колегою, мамою шестимісячної дитини. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter