Львів’янина засудили за зґвалтування хлопчика, який зголосився допомогти йому полагодити скутер

Дата: 10 Травня 2023
A+ A- Підписатися

Суд у Львові визнав винним у зґвалтуванні 11-річного підлітка місцевого мешканця, якого відправив до в’язниці на 13 років. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстративне зображення одного зі спальних районів Львова. Фото: вікіпедія

Випадок трапився в середині червня 2020-го. Тоді до компанії дітей, серед яких був і потерпілий, підійшов незнайомець та попросив в обмін на солодощі допомоги зі скутером, який нібито застряг неподалік. Усе відбувалось у дворі одного зі спальних районів Львова, втім, як розповідав журналістам видання “Твоє місто” батько постраждалого, нападник завів дітей далеко за городи. 

В один момент хлопчик лишився з незнайомцем наодинці. 

Вони зайшли досить далеко, де був загороджений город із халабудою. Тоді юнак запропонував перелізти й попросив сина принеси викрутку. Потім поклав йому руку на плече і сказав: “Знаєш, ми не для того сюди прийшли”, – переказує слова сина батько потерпілого Олег.  

Коли друзі хлопчика помітили, що незнайомець повертається один, то зафільмували його на мобільний телефон. Невдовзі до них вийшов і потерпілий та розповів про усе, що сталось. 

Батьки хлопчика кажуть, що їхній син не закрився в собі, зокрема, завдяки підтримці близьких та друзів.

Сім’я потерпілого, як зазначали львівські журналісти, іншій стороні співчувала. Нападником виявився студент одного з вишів у місті, за яким, як переконували його батьки, дивної поведінки до цього не помічали.

Вони (батьки засудженого. – Ред.) теж ту дитину виховували, любили, може і були проблеми якісь, але я знаю, наскільки їм зараз важко. По-перше, над ними нависає ганьба, а по-друге, якщо виявиться, що він винен і суд це доведе, то йому доведеться провести за ґратами багато років”, – казав батько потерпілого Олег. 

Окрім 13 років позбавлення волі, які отримав засуджений, його дані внесуть до Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

До набрання вироком законної сили засудженого триматимуть під вартою.  

Нагадаємо, що нещодавно на примусове лікування відправили львівського екскерівника релігійного табору, винного в сотні зґвалтувань дітей.

Також на Львівщині торік вихованиця дитбудинку розповіла, як її п’ять років ґвалтував дядько й збирався зробити те саме з її сестрою. Після розповіді дівчинки чоловіка відправили під варту. 

ZMINA докладно розповіла, як зрозуміти, що над дитиною вчиняють сексуальне насильство, і допомогти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter