Вихованиця дитбудинку розповіла, як п’ять років її ґвалтував дядько й збирався зробити те саме з її сестрою

Дата: 09 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

На Львівщині місцевого чоловіка відправили під варту без права внести заставу за підозрою у зґвалтуванні неповнолітньої. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Ілюстраційне зображення. Фото: UNICEF / UN014958 / Estey

У повідомленні не зазначають, коли саме, але матір дівчинки позбавили батьківських прав, і тому дитина опинилась у дитячому будинку. 

Там вона наважилася розповісти правоохоронцям, що роками зазнавала сексуального насильства у своєму домі. Виявилося, що з 2014 до 2019 року підозрюваний, проживаючи разом з дівчинкою, неодноразово ґвалтував її.

“Через свій вік дівчинка не могла чинити опір та боялася розповісти близьким про дії дядька”, – кажуть слідчі. 

Суд обрав підозрюваному найсуворіший запобіжний захід. Якщо його визнають винним, то за ґратами він може провести від 10 до 15 років.

Із власних джерел серед правоохоронців журналістам видання Zaxid.Net вдалося дізнатися, що 38-річний чоловік почав ґвалтувати дівчинку, коли їй було сім років, а батьківських прав її матір позбавили у 2019-му. 

“У листопаді цього року вона (потерпіла. – Ред.) приїхала додому провідати маму і молодшу сестру. У той час вдома був і її ґвалтівник, який пригрозив дівчинці, що буде ґвалтувати її молодшу сестру. Злякавшись за сестру, дівчинка вперше наважилася розповісти про все поліції”, – говорять журналісти. 

Нагадаємо, що нещодавно на примусове лікування відправили львівського екскерівника релігійного табору, винного в сотні зґвалтувань дітей.

Уже декілька років в Україні працює єдиний реєстр осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи, а покарання за відповідні злочини посилили. Однак, як кажуть експерти, лише посилення покарання не вбереже дітей від сексуального насильства.

ZMINA докладно розповіла, як зрозуміти, що над дитиною вчиняють сексуальне насильство, і допомогти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter