Львів’янка, яка розповіла про цькування сина в спеціалізованій школі, каже, що заклад бреше, спростовуючи її заяви

Дата: 05 Червня 2023
A+ A- Підписатися

Мати вихованця спеціальної школи Марії Покрови у Львові Галина Амеліна, яка нещодавно звинуватила адміністрацію закладу в цькуванні її сина Тимура, назвала перекиданням провини відповідь шкільних посадовців на публічні заяви про булінг.

Про це вона сказала в коментарі виданню ZMINA. 

Будівля школи Марії Покрови. Фото: Освіта Львівщини

Жінка наприкінці травня у фейсбуку розповіла про те, як адміністрація закладу не кличе її сина на концерти та свята, однак, за її словами, з таким ставленням родина стикається не вперше. 

Того ж дня на сторінці школи Марії Покрови в соцмережі з’явився допис із відповіддю. Шкільні посадовці не спростували заяви про те, що Тимура не кличуть на свята, а лише сказали, що він навчається за індивідуальним планом. Щодо святкування останнього дзвоника, після якого мати надала розголос ситуації, то в школі переконували, що Амеліну не тільки попереджали про подію, а що й Тимур особисто брав участь у репетиції. 

У коментарі ZMINA мати Тимура не змогла пригадати, щоб її попереджали про свято. 

“Якби я знала про свято, то чи зробила б так боляче своїй дитині? Я особисто телефонувала до педагога в неділю, 28 травня, бо ніхто жодним словом не обмовився про дату завершення навчального року. У телефонній розмові мені ніхто не сказав про масове святкування, концерт, виступи, час та формат… І якщо, як твердять педагоги, мій син брав участь у репетиції напередодні, то чому його не залучили до свята, коли ми приїхали? З їхнього боку це рівноцінно тому, що жертву насильства звинувачують у тому, що її зґвалтували”, – каже жінка. 

Галина Амеліна. Фото: фейсбук-сторінка жінки

Особливу огиду, як додає Амеліна, вона відчуває ще й від того, що до управління закладом, а отже й до цькування її сина, причетні священнослужителі. 

Річ у тім, що львівська спеціальна школа Марії Покрови є комунальною установою Львівської обласної ради, а її директор – священник УГКЦ Любомир Мостовий

Львівські посадовці ще в травні заявляли, що до школи вирушить спеціальна комісія. Про результати перевірки поки не повідомляли ні публічно, ні матері Тимура. 

“Наразі ніхто не перепросив, ніхто не поцікавився ні моїм, ні дитини емоційним чи психологічним станом”, – додає вона. 

Нагадаємо, що нещодавно в дніпровській школі ученицю та її матір зацькували через зауваження вчительці щодо російської мови, втім поліція факту булінгу не побачила

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter