Лутковська просить російську колегу з’ясувати, де Павло Гриб

Дата: 30 Серпня 2017
A+ A- Підписатися

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська просить російського омбудсмана Тетяну Москалькову з’ясувати місцезнаходження зниклого на території Білорусі українця Павла Гриба, який за неофіційною інформацією був переданий правоохоронним органам Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба українського омбудсмана.

“Прошу Вас перевірити інформацію про факт затримання Павла Гриба, правових підставах затримання, про його місцезнаходження, умови тримання і стан його здоров’я”, – йдеться у листі Валерії Лутковської.

За її словами, той факт, що у батьків Павла Гриба відсутня будь-яка інформація про те, у якій установі і на яких підставах перебуває їхній син, викликає серйозну занепокоєність.

Як відомо, 27 серпня колишній український офіцер, а нині військовий капелан Ігор Гриб заявив, що його 19-річний син Павло 24 серпня поїхав до Білорусі і зник.

Гриб дізнався, що його син перебуває в російському розшуку за звинуваченням у терористичній діяльності. Інформацію про затримання у правоохоронних органах Білорусі Грибу не підтвердили.

Батько впевнений, що юнака викрала ФСБ РФ через його патріотичні погляди, виманивши його на територію Білорусі за допомогою дівчини-росіянки.

Консул України в Мінську повідомив, що Павла Гриба немає серед затриманих у СІЗО Білорусі.

Посольство України в Мінську направило ноту в МЗС Білорусі, щоб з’ясувати місцеперебування Павла Гриба.

29 серпня 17-річна росіянка з Сочі зізналася, що запросила українця Павла Гриба в Білорусь під тиском співробітників Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

29 серпня білоруська служба “Єврорадіо” повідомила, що, за їхньою інформацією, Павло Гриб перебуває в ФСБ російського Краснодара.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter