Лікарі змогли зберегти око 6-річній Алісі, яка дістала поранення у Херсоні, однак зір відновити неможливо

Дата: 26 Січня 2023
A+ A- Підписатися

У Херсоні під час обстрілу росіянами житлового кварталу постраждала родина – у дитячу кімнату їхньої квартири влучила ракета. Уламками засипало дівчинку Алісу та її маму Юлію. Дитина отримала чисельні поранення, зокрема обличчя та кінцівок, а мама – перелом ребер і лопатки. Батько зміг витягнути своїх рідних з-під завалів і передати швидкій. Декілька днів Алісу рятували в Херсоні, а після перевезли у столицю.

Про це розповіли медики лікарні “Охматдит”.

Фото: “Охматдит”

Дитину доставили у київську лікарню в тяжкому стані та констатували політравму: проникаюче поранення лівого ока та орбіти, внаслідок якого вона втратила зір на одне око, поранення вуха, множинні ураження всього тіла. 

Коли мама дівчинки лікувалась у Херсоні, в обласну лікарню знову влучив російський снаряд та розірвався біля корпусу. Це дуже налякало жінку, тому Юлія евакуювалась у Київ та продовжила лікування разом з донькою.

Фото: Охматдит

“Лікарі “Охматдиту” змогли зберегти око дівчинки як орган, але повернути його функції було неможливо. Дитина не бачить на ліве око, але протезування органу вона зараз не потребує. У лікарні дівчинці провели 7 хірургічних втручань. За здоров’я дитини боролася ціла команда спеціалістів: мікрохірурги, ортопеди, офтальмологи, отоларингологи, щелепно-лицьові хірурги, анестезіологи, психологи, неврологи, педіатри, нейрохірурги, реабілітологи, діагности, спеціалісти відділення Emergency”, – зазначають у лікарні.

Лікування Аліси ще не завершилося, однак її стан вже стабільний. Для повного відновлення потрібен час. Зараз дівчинка займається з психологом, до неї навідуються лікарняні клоуни, а також з дитиною працюють вихователі.

Фото: “Охматдит”

“Попри усі жахи, Аліса лишилася відкритою та життєрадісною дитиною. У перший день, коли дівчинка змогла вийти з лікарні та піти у своє нове тимчасове житло в Києві, її батьки відсвяткували її день народження, який не змогли зустріти разом через трагедію”, – підсумовують в “Охматдиті”.

Нагадаємо, що в липні у Польщі лікарі відновили зір мамі та синам, у будинок яких 11 березня влучив снаряд. Тоді діти з мамою опинилися під завалами, а коли їх дістали, виявилося, що всі троє зазнали тяжких поранень та повністю осліпли.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter