Лікарі врятували 16-річного Микиту, у якого осколок російського снаряда застряг у трьох сантиметрах від серця

Дата: 23 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Українські лікарі врятували життя 16-річному Микиті з Бахмута на Донеччині, який отримав поранення внаслідок російського обстрілу. 

Про це повідомили в Першому медичному об’єднанні міста Львова. 

Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова

Обстріл, внаслідок якого поранило Микиту, трапився 31 січня.

Хлопець вийшов набрати води, коли росіяни почали гатити. Микита став одним з чотирьох постраждалих, а ще двоє людей тоді загинули. 

Спочатку підлітка доставили до Дніпра, де медики стабілізували його стан, а вже згодом відвезли евакуаційним потягом до Львова. 

“Аби врятувати хлопцеві життя, наші спеціалісти виконали дві операції. Спершу малоінвазивно видалили уламок із грудної порожнини, а пізніше – дрібні уламки з м’яких тканин, стегна та плеча. Наразі життю Микити травми більше не загрожують”, – кажуть лікарі. 

Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова

Попереду у хлопця тривалий процес відновлення та щоденна робота з фахівцями з реабілітації.

Уламок російського снаряда, який дістали з тіла Микити. Фото: Перше медичне об’єднання міста Львова

За даними Офісу генерального прокурора, станом на 23 лютого російські військові вбили за час повномасштабного вторгнення вже 461 дитину в Україні, а ще 927 поранили.

Нагадаємо, що лікарі, зокрема у Львові, постійно рятують життя поранених, серед яких чимало дітей.

ZMINA розповідала історію Святослава, якого врятували після того, як уламок російського снаряда розміром 4 сантиметри пройшов через шию, грудну клітку та застряг у нього в легені. 

Вдалося врятувати й дівчинку з Миколаєва, на ім’я Софія, якій уламок від російського касетного снаряда пройшов понад 11 сантиметрів крізь увесь мозок від лобної ділянки до потилиці. 

Серед врятованих 11-річний Артем з Харкова, якого поранило, коли він грався на подвір’ї. Обстріл того дня почався без оголошення тривоги, а тому дитина не встигла сховатися. Лікарі відновили хлопцю грудну клітку та праву легеню, а також печінку й органи черевної порожнини. 

Також вдалось врятувати 13-річного Стаса, який постраждав під час обстрілу Грушувахи на Харківщині. На хлопця обвалилася стеля вдома, з-під якої його витягнув тато з рятувальниками. 

Рятують львівські медики не лише дітей. У травні до міста доставили оперного співака Сергія Іванчука, якого тяжко поранило, коли він вивозив харків’ян із Салтівки. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter