Лікарі проти повернення Саакашвілі до в’язниці

Дата: 15 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Група лікарів при апараті Омбудсмена Грузії виступає проти переведення колишнього президента країни та громадянина України Міхеїла Саакашвілі назад до в’язниці. 

Про це повідомляє грузинська Омбудсман Ніно Ломджарія

Саакашвілі збирає речі перед переведенням до тюремної лікарні. Фото: скріншот з відео

12 грудня група фахівців, що діє за дорученням Ломджарії, здійснила четвертий візит до Саакашвілі, якого утримують у військовому шпиталі в Горі. Медики зазначили, що із соматичного погляду стан експрезидента більш-менш задовільний. Водночас у нього зафіксували клінічні ознаки посттравматичного стресового розладу та помірного / важкого депресивного розладу. 

Попри це Саакашвілі досі не працює з психотерапевтом, як того вже майже місяць тому вимагали лікарі. 

“Оскільки в людини посттравматичний стресовий розлад, це означає, що ця травма, стрес були отримані ним у пенітенціарному закладі, переважно в Глдані. Тому ми не підтримуємо його переведення туди в тому розумінні, що посттравматичний стресовий розлад слід лікувати в середовищі, яке не нагадуватиме людині обставин, де вона отримала цей стрес”,зазначає член групи експертів, невролог Тенгіз Цуладзе.

Цуладзе наголосив, що неврологічні захворювання не минають через день чи тиждень і потребують тривалої реабілітації, проведенню якої нині заважає як депресія, так і посттравматичний стресовий розлад Саакашвілі. 

Після закінчення голодування, що тривало 50 днів, на зміни в психічному стані Саакашвілі звертали увагу його мати та адвокат. Після зустрічі з ним вони переконували, що Саакашвілі до та після ув’язнення – це дві різні людини. 

Політик припинив свій протест наприкінці листопада, а до цього його примусово помістили до тюремної лікарні та опублікували відео, на яких в’язень нібито їсть. Сам він переконував, що приймав добавки за призначенням лікарів.

У листах з в’язниці Саакашвілі звинувачує владу Грузії в закликах до його вбивства. 

Фотографія обкладинки: agenda.ge

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter