Лавров допускає можливість обміну Сенцова, Клиха і Сущенка

Дата: 09 Грудня 2016
A+ A- Підписатися

Лавров допускає обмін затриманих українців, які перебувають на території Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров на прес-конференції під час міністерської зустрічі ОБСЄ, повідомляє “Європейська правда”.

Лавров прокоментував питання про те, чи можливе звільнення українських заручників, серед яких журналіст назвала Олега Сенцова, Романа Сущенка і Станіслава Клиха.

“Що стосується цих людей, тут є юридичні можливості, вони вже використовувалися, коли відбувся обмін Надії Савченко. В українських тюрмах теж є російські громадяни”, – заявив він.

Глава МЗС Росії, тим часом, утримався від конкретних прогнозів з приводу тих чи інших заручників.

Як відомо, 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд Росії засудив Олега Сенцова, українського кінорежисера із Сімферополя, до 20 років позбавлення волі в колонії суворого режиму за звинуваченням у причетності до тероризму.

Українця Станіслава Клиха у Верховному суді Чечні засудили до 20 років ув’язнення. Його визнали винним в участі в бойових діях проти російських урядових військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років, загибелі й пораненні кількох десятків російських солдатів.

Українського журналіста, власного кореспондента агентства “Укрінформ” у Франції Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня, коли він прибув до Росії у приватних справах, щоб відвідати родичів. Федеральна служба безпеки Росії звинуватила його у шпигунстві і заявила, що він є “співробітником Головного розвідувального управління Міністерства оборони України”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter