Лавров нахамив журналістці Deutsche Welle, яка спитала в нього про можливість виходу Росії з ОБСЄ

Дата: 01 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

Очільник російського МЗС Сергій Лавров після зустрічі у форматі Ради Міністрів ОБСЄ, яка відбулася в Скоп’є (Північна Македонія), натякнув, що функціонування організації тепер “не має сенсу”, і нахамив журналістці Deutsche Welle, яка поставила уточнююче запитання щодо цього.

Про це повідомив кореспондент “Європейської правди”.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. Фото з відкритих джерел

Коментуючи власні нещодавні слова про те, що шанси на збереження ОБСЄ є “дуже низькими”, він заявив, що після зустрічі у Скоп’є вони додатково погіршилися.

Лавров ще раз повідомив, що тепер не зацікавлений у боротьбі за збереження організації.

“Головне відчуття – байдужість. Мені, наприклад, байдуже, що відбуватиметься з цією організацією”, – сказав він.

Через уточнювальне запитання журналістки “Німецької хвилі” про те, чи означають ці слова можливість виходу Росії з ОБСЄ, Лавров перейшов на хамство.

“Я не знаю, де ви здобували освіту журналіста”, – заявив він і звинуватив журналістку в тому, що вона перекручує слова.

Зі свого боку та сказала, що спитала про плани РФ і жодним чином слів міністра не перекручувала.

На це Лавров відповів: “Я знаю, що у вас у Німеччині заведено розжовувати все журналістам, у нас лишають місце для інтерпретацій”.

Коментуючи ситуацію, речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила також, що “в Росії, на відміну від Німеччини, є свобода слова”. Доказом цього вона вважає “відповідь” Лаврова на запитання від німецького медіа.

Нагадаємо, що візит у Північну Македонію – це перша поїздка Лаврова до ЄС від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Щоб дістатися Скоп’є, делегація міністра закордонних справ РФ була змушена міняти маршрут, адже Болгарія відмовлялась пропускати речницю російського відомства Марію Захарову. Остання відома завдяки чималій кількості скандалів та недипломатичній поведінці. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter