Лауреаткою Премії імені Георгія Ґонґадзе стала Тетяна Трощинська

Дата: 21 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Переможницею Премії імені Георгія Ґонґадзе стала журналістка, радіоведуча, медіаекспертка і медіатренерка Тетяна Трощинська. Церемонія нагородження відбулася сьогодні, 21 травня, у день 55-річчя з дня народження журналіста Георгія Ґонґадзе.

Про це повідомляє сторінка премії на у фейсбуку. 

Фото: Настя Телікова

“Ми раді оголосити, що шостою лауреаткою Премії імені Георгія Ґонґадзе стала Тетяна Трощинська – журналістка, продюсерка, радіоведуча”, – йдеться в повідомленні.

Під час отримання відзнаки Тетяна Трощинська сказала, що журналістика це справа небайдужих людей, пише “Детектор медіа”.

“Багато хто скаже, що ми інформуємо, пояснюємо – чому, переповідаємо історії. Так і є. Але цього мало. Якщо ми небайдужі, ми є майданчиком для дискусій, позицій і аргументів, а не для крику одне на одного. Якщо ми не байдужі як журналісти й журналістки, ми впливаємо на зміну політичної культури в країні. Якщо ми небайдужі, ми стаємо частиною боротьби за демократію, частиною боротьби за українську державність. Якщо ми небайдужі, ми є частиною боротьби за людську гідність”, сказала журналістка. 

Переможницю традиційно оголосили в Києві 21 травня, у день народження Георгія Гонґадзе.

Крім Тетяни Трощинської, також цього року на премію номінували керівницю незалежної розслідувальної агенції “Слідство.Інфо” Анну Бабінець і головну редакторку та засновницю видання The Kyiv Independent Ольгу Руденко. 

Зазначимо, що Тетяна Трощинська прийшла в журналістику 1992 року, навчаючись за спеціальністю в КНУ імені Тараса Шевченка. Вела випуски новин та програми на Українському радіо. Пізніше кілька місяців стажувалась у ВВС у Великій Британії. Потім сім років була заступницею головного редактора ТСН на каналі “1+1”. Захистила докторську дисертацію на тему “Управління репутацією органів державної влади”. Викладала в Національній академії державного управління при президентові України та в Києво-Могилянській бізнес-школі.

Викладацька діяльність поступово перетворилася на тренерську. Тетяна почала проводити авторські тренінги з розвитку комунікативних навичок.

З осені 2014 року Тетяна Трощинська працювала на Громадському радіо як редакторка та ведуча програм. А через чотири роки, у 2018-му, очолила редакцію. Також Тетяна є заступницею голови правління ГО “Громадське радіо”. По черзі з колегами веде програми “Громадська хвиля”, “Кут зору”, “Інший ранок”, “Drive Time”, авторські програми “40 нові 20”, “Хвостата хвиля” на Громадському радіо, а також два авторських проєкти “ОргКультура” та “Емоційний інтелект” на Радіо Культура. Нині Тетяна Трощинська директорка департаменту стратегічного аналізу та розвитку соціально впливового контенту на Суспільному, а також продюсерка суспільно-політичного ток-шоу “Новий відлік”.

Нагадаємо, Премія імені Георгія Ґонґадзе заснована у 2019 році Українським ПЕН у партнерстві з родиною Георгія Ґонґадзе, Києво-Могилянською бізнес-школою та виданням “Українська правда”. Меценатами премії є виключно випускники Києво-Могилянської бізнес-школи, які підтримують цінності премії та прагнуть змінювати українське суспільство через якісну професійну журналістику. 

Лауреатом 2019 року став Вахтанг Кіпіані, 2020-го – Павло Казарін, 2021-го – Мирослава Барчук, 2022-го – Мстислав Чернов і Євген Малолєтка, 2023-го – Богдан Логвиненко. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter