Латвія хоче організувати велику міжнародну конференцію щодо окупації Криму

Дата: 07 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як приклад порушення міжнародного права.

Про це інформує пресслужба Верховної Ради в середу.

Повідомляється, що заступник голови парламенту Олена Кондратюк зустрілася з віцеспікером Сейму Латвійської Республіки Дагмарою Бейтнере-Ле Галла, яка перебуває з офіційним візитом в Україні… Сторони домовилися скоординувати зусилля щодо проведення заходів Кримської платформи. Зокрема, Латвія планує організувати велику міжнародну конференцію з питань окупації Криму як приклад порушення міжнародного права.

Учасниці та учасники зустрічі також обговорили євроатлантичну інтеграцію України та взаємодію в ПАРЄ в межах формату “Балтік+” і активізації співпраці України з Ініціативою трьох морів.

“Повинні спільно реагувати на гібридні загрози, які стоять перед нашими країнами й безпекою у всій Європі. Це необхідність спільно протистояти “Північному потоку – 2″ як геополітичному проєкту РФ. Це також застосування всіх можливих санкцій до обраних в окупованому Криму депутатів Держдуми РФ і організаторів незаконних виборів”, – зазначила Олена Кондратюк.

Водночас віцеспікер сейму зазначила, що Латвія готова до рішучих дій у цьому напрямі спільно з Україною і чекає відповідних кроків з українського боку.

Як відомо, 23 серпня в Києві відбувся саміт Кримської платформи за участю урядових делегацій 45 країн: США, всі члени ЄС, Грузія, Молдова, Туреччина, Північна Македонія, Австралія, Нова Зеландія, Японія, Канада, Ісландія. Серед них були дев’ять президентів, чотири прем’єр-міністри, 14 очільників МЗС, інші політики й посли.

За підсумками саміту делегації схвалили Кримську декларацію, яка чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією, зобов’язання розглянути запровадження додаткових політичних, дипломатичних обмежувальних заходів щодо Росії в разі подальшої агресії, а також об’єднання зусиль усіх країн-учасниць нашої Кримської платформи задля зміцнення безпеки й стабільності в Чорноморському регіоні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter