У 2021 році Комісія з журналістської етики отримала удвічі більше скарг ніж торік

Дата: 27 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Цьогоріч Комісія з журналістської етики (КЖЕ) отримала 204 скарги, що вдвічі більше, ніж у 2020-му році.

Про це повідомляє Громадське радіо з посиланням на Олексія Погорелова, голову ВГО “Комісія з журналістської етики”.

Джерело: facebook.com/cjeua

Станом на сьогодні (23 грудня – ред.), Комісія журналістської етики отримала 204 скарги. Якщо порівнювати з попереднім роком, то маємо зростання у 2 рази. Це показник того, що більше людей хочуть якісні медіа. Ми вважаємо таку тенденцію позитивною“, – зазначив  Олексій Погорелов.

Стосовно скандалів у медіасередовищі цього року він пригадав продаж фейкових журналістських посвідчень. 

Є організації, які цим заробляють. Реєструється медіа та за певну суму видають посвідчення. Ми нарахували чотири такі організації. На одну з них скарги до Комісії з журналістської етики приходять по цей день. Фіктивне журналістське посвідчення – це квиток пройти в певні місця або заходи, можливість доступу до закритих джерел, дозвіл на отримання зброї. Через такі історії повага до професії журналіста знижується. За останні років 10 це значне падіння“, – додав Погорелов.

КЖЕ закликала низку організацій у січні 2021 року негайно зупинити незаконну видачу прескарт і зловживання статусом журналіста.

Нагадаємо, у січні поточного року “Комісія з журналістської етики” виступила із заявою про неприпустимість торгівлі журналістськими посвідченнями, зокрема з боку ІА “Журналісти проти корупції”, і закликала поліцію провести перевірку його діяльності.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter