Київський метрополітен відкрив курси машиністок і машиністів електропотягу

Дата: 21 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Комунальне підприємство “Київський метрополітен” оголосило про відкриття курсів машиністок і машиністів метро. Для участі потрібно подати заявку на спеціальні курси, які розпочнуться у вересні і триватимуть від 26 до 28 тижнів.

Цю інформацію оприлюднили в соцмережах підприємства.

Фото: Київська міська рада

Курси безплатні, а учасники також отримуватимуть стипендію, розмір якої складатиме приблизно 8000–8500 гривень на місяць.

Навчання розпочнеться 2 вересня, і випуск машиністів та машиністок планується наприкінці лютого чи на початку березня 2025 року.

Програма курсів включатиме теоретичну частину, де учасники отримають знання про конструкцію поїзда і нормативно-технічні аспекти, а також практичну частину, яка передбачає роботу під керівництвом професійних машиністів на метрополітенській лінії.

Кандидат чи кандидатка повинні бути повнолітніми, здоровими та мати професійно-технічну освіту (неповну вищу або вищу).

Прийом документів триває до 19 серпня за посиланням.

Нагадаємо, що в Ужгороді стартував курс “Електрогазозварник” для вимушених переселенців, організований громадською організацією “НЕЄМІЯ”. Він складався з теоретичної та практичної частин. До навчання долучилися 15 учнів.

А в межах українсько-японського проєкту “Допомога у реабілітації і налагодженні повноцінного життя для ВПО в Україні” в Полтаві організували навчальний курс із кондитерської майстерності.

Курс розраховано на 50 годин. Заняття проводять на базі Полтавського університету економіки і торгівлі, де учасниць та учасників навчають випікати десерти. Навчання безоплатне. Тренери розробили 32 навчальні програми.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter