“КиївПрайд” просить поліцію посилити патрулювання на Подолі через напади на ЛГБТ

Дата: 24 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Через нещодавні напади на ґрунті гомофобії, які сталися на київському Подолі, громадська організація “КиївПрайд” просить поліцію посилити патрулювання в цьому районі.

Про це повідомили на сторінці організації у фейсбуку. 

Фрагмент з відео нападу від 14 грудня

“КиївПрайд” зауважує, що Поділ – серце життя молоді та важливий простір для самовираження квір-людей, тому він має бути безпечним для всіх без винятку за кольором шкіри, віросповідання, сексуальної орієнтації чи ґендерної ідентичності тощо. 

“Минулого тижня на Контрактовій площі сталося три напади на ґрунті нетерпимості до ЛГБТ+ та публічна акція спалення прайд-прапора. Такі випадки, на жаль, не поодинокі, а стали частим явищем. Загалом, протягом 2020 року саме на Контрактовій сталося з десяток публічних нападів на ґрунті ненависті та акцій з мовою ворожнечі. Таким випадкам однозначно не місце в центрі європейської столиці”, – йдеться в повідомленні організації.  

У дописі також зазначають, що “КиївПрайд” надіслав запит на проведення інформаційних сесій про права ЛГБТ та їхній захист для Подільського відділення поліції.  

Нагадаємо, що увечері 14 грудня на Контрактовій площі в Києві невідомі молодики з вигуком “гоміки!” побили двох хлопців та згодом напали на ще кількох. Цього ж дня, як повідомляють “Мережі параюристів”, побили ще одного молодика. За словами потерпілого, до нього підійшло п’ять-сім людей, які спочатку погрожували ножем, а потім почали його бити. Хлопець вважає, що нападники подумали, що він належить до ЛГБТ через пофарбоване волосся. 
 
За кілька днів після цього на Подолі група хлопців напала на 16-річного підлітка через нафарбовані губи: били в голову, по ногах та обличчю. 
 
Крім того, 14 грудня перед Національним університетом “Києво-Могилянська академія” невідомі молодики в масках та балаклавах спалили ЛГБТ-прапор. Така “акція” відбулася ще в низці місць, зокрема поряд із PinchukArtCentre, “Кураж Базаром”, “Батьківщиною-Матір’ю” і ТРЦ “Гулівер”.  

Це не вперше, коли на Подолі нападають на молодь. Так, у вересні цього року четверо молодиків порізали руку 16-річному хлопцю через нашивки із символікою метал-гуртів та пентаграмою. 

19 червня низка праворадикальних угруповань, зокрема “Традиція і порядок”, “Національний спротив”, “Фрайкор”, проводили на Подолі “агітаційний рейд”. Під час нього трьох неповнолітніх дівчат забризкали сльозогінним газом. Перед цим у них запитали, чи “належать дівчата до ЛГБТ”. 

Того ж дня напали на компанію молодих дівчат і хлопців через їхні пірсинг та зачіски. Ультраправі ідентифікували підлітків як ЛГБТ-людей: їх морально принижували, двох хлопців вдарили в обличчя, а потім змусили всіх уголос читати листівки про те, що “ЛГБТ – загроза українській родині”.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter