Київ не послаблюватиме карантин

Дата: 05 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Київ поки не послаблюватиме карантин через невідповідність одному з критеріїв МОЗ щодо зняття обмежень. 

Про це на брифінгу повідомив мер столиці Віталій Кличко. 

Друзі! Київ поки не відкриватиме ресторани і кафе та басейни.Уряд, як ви знаєте, дозволив більшості міст, де показники…

Опубліковано Кличко – мер Пʼятниця, 5 червня 2020 р.

За словами Кличка, Київ не відповідає критерію щодо кількості хворих на сто тисяч населення.

“Уряд, як ви знаєте, дозволив більшості міст, де показники в межах визначених, перейти до наступного етапу послаблень. Зокрема, відкрити з 5 червня ресторани й кафе та басейни. У Києві на сьогодні один з трьох показників – щодо кількості хворих на сто тисяч населення – перевищує норму. І сьогодні становить 14,9. Тому ми не можемо ризикувати здоров’ям людей і запроваджувати ще більші послаблення”, – сказав він. 

Рішення щодо роботи в столиці ресторанів і басейнів місто ухвалить окремо з огляду на ситуацію із захворюваністю найближчими днями. 

Відомо, що станом на 5 червня в столиці зафіксували 3292 підтверджених випадки захворювання на COVID-19, 73 людини померли. 

Нагадаємо, що з 5 червня уряд запровадив нові послаблення карантину, зокрема літнім людям дозволять не дотримуватися самоізоляції. Нещодавно Конституційний Суд попросили перевірити законність введеного владою карантину, наприклад встановлені положення щодо самоізоляції осіб, які досягли 60 років. Вони, за словами експертів, порушують рівність конституційних прав і свобод.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter