З 5 червня літнім людям дозволять не дотримуватися самоізоляції

Дата: 03 Червня 2020
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів України з 5 червня запроваджує нові послаблення карантину.

Про це стало відомо на засіданні уряду.

Урядовці одностайно внесли зміни, запропоновані очільником МОЗ Максимом Степановим та міністром інфраструктури Владиславом Криклієм, до постанови від 20 травня №392. З 5 червня в Україні дозволять: 

  • роботу закладів громадського харчування, зокрема приймання відвідувачів у приміщеннях за умови дотримання протиепідемічних заходів;

  • проводити релігійні заходи на відкритому повітрі за умови контролю релігійною організацією дотримання дистанції між учасниками не менш ніж півтора метра та в приміщенні – за умови перебування не більше ніж однієї особи на 5 кв. м площі будівлі;

  • не дотримуватися умов самоізоляції особам, які досягли 60-річного віку;

  • проведення акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти у віддаленому й дистанційному режимі.

Водночас у разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні ознакам для послаблення протиепідемічних заходів протягом трьох днів поспіль регіональна комісія ТЕБ та НС збирається позачергово та ухвалює рішення про скасування деяких протиепідемічних заходів з огляду на оцінювання поточної епідемічної ситуації в регіоні.

Нагадаємо, що нещодавно Конституційний Суд попросили перевірити законність введеного владою карантину, зокрема встановлені положення щодо самоізоляції осіб, які досягли 60 років. Вони, за словами експертів, порушують рівність конституційних прав і свобод.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter