“Київ мілітарі хаб”: у столиці з’явиться центр комплексної підтримки учасників бойових дій

Дата: 11 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У столиці зʼявиться центр комплексної підтримки учасників бойових дій та їхніх родин “Київ мілітарі хаб”. Його створять шляхом об’єднання Київського міського будинку ветеранів і Київського міського центру допомоги учасникам АТО. 

Про це повідомляє Київська міська державна адміністрація.

Фото: Запорізька міська рада

“Схваливши Концепцію реінтеграції та підтримки киян-ветеранів, ми наближаємо Київ до найкращих світових стандартів з підтримки ветеранів та членів їхніх сімей. Також Концепція стане основою для формування нової міської цільової програми підтримки захисників та захисниць України”, – зазначив мер Києва Віталій Кличко.

Концепція містить такі напрямки політики у сфері ветеранської спільноти, які потребують нагального розв’язання, як психологічна реабілітація, фізкультурно-спортивна реабілітація учасників бойових дій, у тому числі осіб з інвалідністю внаслідок війни, професійна адаптація, популяризація позитивного образу ветерана, цифрова трансформація сервісів для учасників бойових дій тощо.

Заступниця голови КМДА Марина Хонда зазначила, що Будинок ветеранів приєднають до Київського міського центру допомоги учасникам АТО, і об’єднана установа стане єдиним центром роботи з ветеранами та членами їхніх родин.

“Він працюватиме за принципом “єдиного вікна” та надаватиме комплекс послуг, необхідних для захисників та захисниць. Зокрема, психологічну та юридичну підтримку, консультативні послуги стосовно медичного забезпечення ветеранів та інших пільг та гарантій, передбачених законами, організовуватиме заходи для реабілітації та реінтеграції учасників бойових дій, сприятиме працевлаштуванню та навчанню новим професіям воїнів, які повернуться з війни”, – сказала Хонда.

За її словами, нова установа формуватиме основні напрями ветеранських політик, відштовхуючись від реальних та нагальних проблем учасників бойових дій. Крім того, хаб стане платформою для комунікації ветеранської спільноти з органами місцевої влади.

Нагадаємо, що напередодні у Києві також відкрили центр допомоги українцям, врятованим від війни. Це вже четвертий такий заклад у країні після Львова, Дніпра та Запоріжжя. У центрі є соціальні працівники, юристи, психологи, а також фахівці, які працюють з постраждалими від насильства.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter