Киянин проведе два роки у в’язниці за побиття та знущання з батьків-пенсіонерів

Дата: 15 Листопада 2021
A+ A- Підписатися

Оболонський районний суд визнав винним у вчинені домашнього насильства та заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості киянина, який кривдив батьків. 

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

Фото: Shutterstock

32-річний чоловік жив разом зі своїми батьками в однокімнатній квартирі в столиці. Водночас засуджений систематично психологічно та фізично кривдив 61-річну матір та 64-річного батька.

Так, одного разу чоловік побив пенсіонера та зломав йому гомілку, а після цього, користуючись відсутністю батька, намагався скривдити й матір. 

“Жінка змогла втекти до сусідів та викликати правоохоронців”, – розповіли в прокуратурі. 

Суд одразу взяв кривдника під варту та попри те, що він не визнав провини, присудив йому два роки позбавлення волі. Вирок уже набрав законної сили.

Цього року в Києві правоохоронці викрили місцеву жительку, яка систематично ображала, принижувала та психологічно тиснула на батька-пенсіонера. Із травня до серпня кривдниця утримувала чоловіка фактично в заручниках у квартирі, за що тепер їй загрожує два роки в’язниці. Також  цьогоріч до суду передали справу киянина, який знущався з матері-пенсіонерки. Чоловік, якого вже штрафували за домашнє насильство, залякував жінку та відбирав у неї пенсію. 

Нагадаємо, що понад 900 домашніх кривдників минулого року отримали покарання, а кількість повідомлень щодо домашнього насильства зросла на 66%. 

Нещодавно відповідальність за насильство в сім’ї посилили. Відтепер потерпілі мають змогу отримати відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, а карати за домашнє насильство почнуть, зокрема, військових. Раніше, якщо вони вчиняли насильство стосовно рідних, щодо них складали адмінпротокол, але передавали справу відповідним військовим формуванням, які вже й вирішували, починати розслідування чи ні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter