Кияни зможуть безкоштовно утилізувати побутову техніку в грудні

Дата: 01 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

У Києві з 5 грудня люди зможуть безкоштовно утилізувати побутову техніку та електронне обладнання. 

Про це повідомили в організації “Центр управління відходами”. 

Минулого року Україна опинилася на дев’ятому щаблі рейтингу країн з найбільшим обсягом сміття на одного жителя, адже рівень перероблення відходів у нас становить лише 3,2%. Електронне обладнання, побутову та офісну техніку вважають небезпечними відходами через вміст ртуті, кадмію, свинцю, олова, нікелю та інших хімічних елементів і сполук.

Якщо не перероблювати ці відходи, то хімічні речовини з великою ймовірністю потраплять у воду та ґрунт, де завдаватимуть шкоди довкіллю та згодом здоров’ю населення.

З 5 грудня впродовж місяця в п’яти мобільних пунктах кияни зможуть утилізувати, зокрема, бойлери, пральні машини, пилососи, мікрохвильові печі, телевізори, кондиціонери, вебкамери, флешки, жорсткі диски та старі телефони. З повним переліком техніки, яку приймають на утилізацію, та інформацією щодо роботи пунктів приймання можна ознайомитися на сайті організації. 

Також в організації нагадали, що вже два роки щосереди безкоштовно приймають техніку на утилізацію в Києві за адресою: вул. Шутова, 16. 

Нагадаємо, що щороку сім мільйонів людей у світі помирають від хвороб, пов’язаних з наслідками забруднення повітря та поганою екологією. Понад 90% таких смертей припадає на країни з низькими доходами населення, а, як відомо, Україна перебуває серед найбрудніших країн Європи та входить до десятки країн з найвищими показниками смертності від хвороб, які провокує забруднене довкілля.  

Якщо проблеми екології турбують вас, то спробуйте використовувати чат-бот, який навчить вас правильно сортувати сміття

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter