Киві повідомили про нову підозру за заклики знищити Україну

Дата: 18 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Колишньому депутату від забороненої партії ОПЗЖ Іллі Киві повідомили про нову підозру у закликах до насильницької зміни конституційного ладу та пропаганді війни. 

Про це розповіли у ДБР. 

Ілля Кива. Фото: вікіпедія

Це не перша підозра Киві. Так, колишньому нардепу вже закидали державну зраду, зазіхання на територіальну цілісність, заклики до захоплення державної влади, пропаганду війни та поширення комуністичної символіки.

Нова підозра стосується його публічних виступів та публікацій. 

“Ексдепутат продовжує розповсюджувати серед населення антиукраїнську пропагандистську інформацію. Ілля Кива у своїх численних публікаціях створював для громадськості образ ворога з чинної української влади, яку потрібно стримувати від агресії… Кива героїзував та виправдовував будь-які військові дії росіян, а також підбурював українську аудиторію проти патріотично налаштованих співвітчизників, а російську – проти українців”, – описують підозри детективи. 

Санкція статті, яку закидають екснардепу, передбачає до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що у 2014–2016 роках Кива працював в органах внутрішніх справ, коли ті очолював Арсен Аваков, та навіть очолював департамент протидії наркозлочинності Нацполіції. До цього чоловіка засуджували за отримання хабаря на посаді заступника начальника управління у справах захисту прав споживачів Полтавської області, але зняли судимість 2014 року. 

Кива відомий низкою гомофобних та сексистських заяв, а також підробкою документів. У 2021 році завдяки їм він намагався здобути науковий ступінь, щоб отримувати надбавку до посадового окладу. У його роботі тоді знайшли довідку, авторства загиблого цього року міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, у якого результати “наукової роботи” Киви викликали інтерес.    

Після того, як Киву позбавили депутатського мандата, він попросив у Путіна притулок і громадянство. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter