Позбавлений мандата Кива просить у Путіна притулок і громадянство

Дата: 21 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Позбавлений мандата український нардеп Ілля Кива звернувся до президента Росії Володимира Путіна – просить політичного притулку та громадянство.

Про це він повідомив у своєму телеграм-каналі, де опублікував відкритий лист до Путіна. 

Фото: телеграм-канал Киви

Так, Кива пише, що вважає, “що Україна має стати невід’ємною частиною Росії”. Він також зазначає, що вже “довгі роки бореться за мир та відновлення братерських стосунків” України та країни-агресора.

Як пише Кива, “за це, зокрема за привітання Путіна з днем народження, його піддали політичному переслідуванню в Україні”. Тому він просить надати йому політичний притулок та громадянство РФ.  

Насамкінець Кива клянеться Путіну “вірно виконувати свої обов’язки, укріплювати кордони Росії та захищати її як свою батьківщину”. 

Нагадаємо, що ще на початку березня генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова повідомила Іллі Киві, члену політичної партії “Опозиційна платформа – За життя”, про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України. За її словами, на основі зібраних доказів можна вважати, що Кива своїми діями та висловлюваннями заподіяв колосальну шкоду державі Україна.

15 березня Верховна Рада достроково припинила його повноваження як депутата. Ще до початку повномасштабної війни Кива втік на територію Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter