ДБР передало справу екснардепа Киви до суду. Йому загрожує до 15 років в’язниці

Дата: 10 Травня 2022
A+ A- Підписатися
Слідчі ДБР закінчили розслідування щодо позбавленого мандата екснардепа Іллі Киви за антиукраїнські дії. Обвинувальний акт правоохоронці вже скерували до суду.
 
Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.
 
Ілля Кива. Джерело: rada.gov.ua

Киву обвинувачують у державній зраді, пропаганді війни, зазіханні на територіальну цілісність, закликах до захоплення державної влади та поширення комуністичної символіки.

Слідчі ДБР встановили, що колишній депутат, перебуваючи на території Росії, брав участь в одному з пропагандистських телешоу, публічно закликав вище керівництво РФ до насильницької зміни конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні. Він пропонував фізично усунути президента України та інших високопосадовців, а також публічно закликав до ведення агресивної війни на території України.

Колишньому народному депутату загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Раніше ZMINA повідомляла, що Офіс генерального прокурора оголосив Іллі Киві про підозру в державній зраді та публічних закликах до зміни меж території України.

За день до повномасштабного вторгнення РФ Кива записав відеопривітання з днем радянської армії й озвучив потребу у “визволенні” України.

10 березня Личаківський районний суд Львова заочно обрав Киві запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

А 15 березня Верховна Рада достроково припинила його повноваження як депутата. Ще до початку повномасштабної війни Кива втік на територію Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter