Китай вислав трьох журналістів The Wall Street Journal за критичну колонку на сайті медіа

Дата: 19 Лютого 2020
A+ A- Підписатися

МЗС Китаю анулювало акредитацію трьох кореспондентів американської газети The Wall Street Journal у Пекіні.

Про це повідомили на сайті видання. 

Китайські чиновники дали журналістам п’ять днів, аби покинути територію країни. Причиною такої реакції Китаю стала колонка під назвою “Китай – справжній хворий Азії”. У матеріалі, який вийшов у рубриці “Думки”, йшлося про боротьбу з коронавірусною інфекцією в країні та, зокрема, стверджувалося, що влада приховує реальні масштаби проблеми. Цікаво, що жоден із журналістів, яких вислала китайська влада, не був автором матеріалу.

Китайське МЗС назвало колонку расистською та такою, що очорнює Китай.

Нагадаємо, що невдовзі після початку спалаху коронавірусу медіа почали писати, що в Китаї намагаються боротися з людьми, які повідомляють про неспроможність влади в подоланні вірусу. Нещодавно в країні зник журналіст на ім’я Чен Цюші, який висвітлював ситуацію з коронавірусом в охопленому хворобою місті Ухань.

Як відомо, уряди авторитарних країн часто переслідують блогерів та журналістів, які транслюють думки, що відрізняються від офіційної позиції цих держав. Нещодавно міжнародна організація “Репортери без кордонів” повідомила про тиск влади Ірану на журналістів, які висвітлювали катастрофу літака МАУ, що сталася на початку поточного року. 

Співробітники розвідки допитали щонайменше 21 журналіста. Усім їм погрожували та вимагали від них закрити свої акаунти в соцмережах, де вони, зокрема, вибачалися перед людьми за поширення “брехні влади” щодо катастрофи. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter